Στους παγκόσμιους τελικούς F1 in schools, η ομάδα VeloCT της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Nov 6, 2021 | Agronews

Μετά από σκληρή δουλειά και προετοιμασία τα μέλη της ομάδας VeloCT κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήρια για τους παγκόσμιους τελικούς του σχολικού διαγωνισμού “F1 in schools”! Την ομάδα στελεχώνουν 22 μαθητές του Γενικού Λυκείου της ΑΓΣ, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής Νικόλαου Πεγιόπουλου, κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον ελληνικό τελικό του διαγωνισμού και επιπλέον απέσπασαν τα βραβεία: «Καλύτερων ενεργειών marketing και sustainability» και «Καλύτερης προφορικής παρουσίασης».

Να σημειωθεί ότι το “F1 in schools” είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά. Ενθαρρύνει τους μαθητές να συνεργάζονται τόσο μεταξύ τους όσο και με φορείς από τον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δουλεύοντας σε ομάδες με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους, οι μαθητές σχεδίασαν σε Η/Υ μια μικρογραφία αυτοκινήτου Formula1, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο λογισμικό 3DCAD (Computer Aided Design) κατάλληλο για σχεδιασμό αντικειμένων σε Η/Υ. Μπορεί το “F1 in schools” να επικεντρώνεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός μίνι μοντέλου αμαξιδίου F1, παραμένει, ωστόσο, ένας πολύπλευρος διαγωνισμός, ο οποίος εξετάζει τις δεξιότητες των μαθητών σε διάφορα πεδία, όπως στην επιχειρηματικότητα και το marketing.

Για τον λόγο αυτό, η πρόκριση στους παγκόσμιους τελικούς ήταν αποτέλεσμα ενός καλά δομημένου πλάνου με ξεκάθαρους στόχους και βλέψεις. Κατευθυντήριες γραμμές της ομάδας αποτέλεσαν η προώθηση της STEM εκμάθησης σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και η περιβαλλοντική βιωσιμότητα του project, μηδενίζοντας το αποτύπωμα των ενεργειών.

Υπενθυμίζεται ότι στον περυσινό διαγωνισμό, η VeloCT είχε αποσπάσει το βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας. Τον περασμένο Ιανουάριο, δύο από τους μαθητές του ΓΕΛ της ΑΓΣ που στελεχώνουν την ομάδα VeloCT εμφανίστηκαν – μεταξύ άλλων – σε εκπομπή της ΕΤ3, όπου μίλησαν για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό.

ΠΗΓΗ: www.afs.edu.gr

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα

Κατηγορίες

Social