Παράγοντας βιολογικά μανιτάρια υψηλής ποιότητας

Nov 6, 2021 | Γεωργία | Κτηνοτροφία

Η Σοφία Καραούλη, ωφελούμενη των Προγραμμάτων Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού στον αγραδιατροφικό κλάδο τα οποία υλοποιούνται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», είναι μια αγρότισσα με μεγάλη εμπειρία αλλά και αγάπη για τα μανιτάρια. Δραστηριοποιείται στον Κάτω Σούλι του Δήμου Μαραθώνα Αττικής, παράγοντας βιολογικά μανιτάρια υψηλής ποιότητας, τα οποία διοχετεύει σε λαϊκές αγορές των Βορείων Προαστίων της Αττικής.

ΦΑΡΜΑ Μανιταριών Μαραθώνα

Από το 2008, η Σοφία αποφάσισε να ασχοληθεί επισήμως με αυτό που αγαπούσε πάντα, την παραγωγή μανιταριών. Καθώς ο πατέρας της δουλεύει κι εκείνος με τη σειρά του ως αγρότης τα τελευταία 40 χρόνια, είχε καταφέρει να δημιουργήσει την απαραίτητη υποδομή για την παραγωγή μανιταριών, την οποία όμως η Σοφία προσπάθησε όχι μόνο να αξιοποιήσει, αλλά και να την πάει ένα βήμα παρακάτω, κάνοντας τα προϊόντα που παράγει πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα. «Αγαπώ αυτή τη δουλειά γιατί μπορώ να εκφράσω τη δημιουργικότητα μου μέσα από αυτή αλλά και να έχω επαφή με τη φύση, κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη πιστεύω και φαίνεται να έχει χαθεί τα τελευταία χρόνια», αναφέρει.

ΦΑΡΜΑ Μανιταριών Μαραθώνα

Η Σοφία καλλιεργεί μια πληθώρα μανιταριών όπως portobello, λευκό αγαρικό, μανιτάρια σιτάκε αλλά και πλευρώτους. Αν και αυτή τη στιγμή διοχετεύει τα προϊόντα της σε λαϊκές αγορές, επόμενος στόχος της είναι η τυποποίηση των μανιταριών που καλλιεργεί και η προώθησή τους σε καταστήματα όπως delicatessen αλλά και αλυσίδες βιολογικών σούπερ μάρκετ. Όπως λέει και η ίδια «Με ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως οι βιολογικές αγορές, καθώς τα προϊόντα που παράγω, τα μανιτάρια, είναι πραγματικά υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας και πιστεύω αξίζουν μια θέση στα ράφια βιολογικών καταστημάτων και αγορών».

Μέγας δωρητής του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

ΦΑΡΜΑ Μανιταριών Μαραθώνα
Κάτω Σούλι, Μαραθώνας, 19007

ΠΗΓΗ: www.generationag.org

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα

Κατηγορίες

Social