Μελιστάλαγμα από την Εύβοια…

May 31, 2022 | Μέλισσα

Σταλάγματα Μελιού από την Οικογένεια Γεράλη στα Βίταλα Ευβοίας και το ταξίδι ξεκινάει με οδηγό τη μέλισσα…..

Η πρώτη επαφή με το σημαντικότερο έντομο της φύσης, τη μέλισσα, ξεκίνησε το 2012 σε ένα επαρχιακό χωριό της Κύμης Ευβοίας, τα Βίταλα.

Σε μικρή ηλικία τότε και ξεκινώντας με 10 μελίσσια, ενθουσιαστήκαμε πολύ γρήγορα, και εξίσου γρήγορα αποφασίσαμε ότι η μελισσοκομία θα γίνει το βασικό μας επάγγελμα.

Έχοντας υιοθετήσει τη νομαδική μελισσοκομία, τα μελισσάκια μας ταξιδεύουν σε διάφορες νομές ανά την Ελλάδα, χειμώνα και καλοκαίρι ψάχνοντας τις πιο ιδιαίτερες βοσκές, εξυπηρετώντας τις προτιμήσεις ακόμα και των πιο ιδιαίτερων καταναλωτών.

Μέλι από έλατο, πεύκο, πευκοθύμαρο, ελατοθύμαρο, θυμάρι, βελανίδι-κάστανο, μέλι από πορτοκάλι, από φασκόμηλο, ερείκη, κουμαριά είναι κάποια από τα είδη που παράγουμε.

Εκτός από το βασικό προϊόν, το μέλι, το Μελιστάλαγμα έχει στη διάθεση του καταναλωτή κηρήθρα με μέλι, βασιλικό πολτό, κεραλοιφή, γύρη. Όλα αυτά φτιαγμένα από τα αγνά στοιχεία που παράγει η μέλισσα.

Η αγάπη και το μεράκι που διοχετεύουμε σε αυτό που κάνουμε είναι αυτό που κάνει τα προϊόντα μας να ξεχωρίζουν. Είναι πολύ εύκολο να καταπιαστείς με κάτι, όχι όμως τόσο εύκολο να το αγαπήσεις, να αφιερώνεις χρόνο και κόπο όντας προσηλωμένος μόνο σε αυτό και να το κάνεις καθημερινή προτεραιότητα σου. Γιατί για εμάς το Μελιστάλαγμα είναι σαν ένα παιδί που καθημερινά θέλει φροντίδα, προσοχή και αγάπη.

Η επαφή με τη φύση εξιλεώνει το μέσα μας. Όντας καθημερινά στο μελισσοκομίο μας, παρατηρώντας αυτό το θαύμα που λέγεται μέλισσα, τις κινήσεις της, τις «εργασίες» της, το πόσο μεθοδικά και εύστοχα λειτουργεί ένα τόσο μικρό πλάσμα νιώθεις μια γαλήνη μια ηρεμία που μόνο η μέλισσα μπορεί να στην προσφέρει.

Η αλήθεια είναι πως σαν επάγγελμα χρειάζεται να αφιερώνεις πολύ κόπο και χρόνο. Η ωραιότερη στιγμή όμως είναι όταν ανταμείβεσαι γι’ αυτά τα δύο στο τέλος κάθε νομής, εξάγοντας το μέλι που μας χαρίζει απλόχερα η μέλισσα.

Η βάση της επιχείρησης μας είναι στα Βίταλα, Κύμης Εύβοιας. Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να έρθει στις εγκαταστάσεις μας, να εφοδιαστεί με το μέλι του και να γνωριστούμε από κοντά. Αλλιώς μπορεί να μας βρει στα social media της επιχείρησης @Μελισσοκομία οικ. Γεράλη για το Facebook και @melistalagma_ για το Instagram καθώς και μέσω email melistalagma21@gmail.com. Τηλεφωνικώς στα 6970219805 και 6986914337.

Οικ. Γεράλη
Βίταλα, Κύμη Ευβοίας
Τηλ.: 6970219805, 6977452797
Facebook: @ Μελισσοκομία Οικ Γέραλη /Μελιστάλαγμα
Instagram: @melistalagma

Επιμέλεια κειμένου: Γραμματικού Γλυκερία
Φωτογραφίες: Μελιστάλαγμα

 

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα

Κατηγορίες

Social