Ο “Πορφυρογέννητος” Βαρώνος | Castello del Barone

May 29, 2022 | Ελαιοτεχνία

Ένα Μονοποικιλιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, προερχόμενο από τον “εστεμμένο” καρπό της Πατρινής ποικιλίας – L’ oliva di Patrasso (γνωστής και ως Κουτσουρελιά).

Προέρχεται από λιόδεντρα “Κουτσουρελιάς” ηλικίας εκατοντάδων ετών.

Η συγκομιδή έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου και η ελαιοποίηση ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί.
Η συλλεκτική αυτή φιάλη αποτελεί φόρο τιμής στον πρώτο Βαρώνο της Χαλανδρίτσας Αχαΐας, τον  Gui de la Trémoille (1209 μ.Χ.).

Η συλλεκτική έκδοση Castello del Barone έρχεται να προστεθεί στις δύο υπάρχουσες φιάλες του @ranis_olive_oil κι αποτελεί το κοινό όραμα του γεωπόνου Σπύρου Αναγνωστόπουλου (@agrofitiki) με τον Παπανικολόπουλο Παναγιώτη (@gastronaftis)  για την ανάδειξη τόσο του Αχαϊκού ελαιώνα όσο και της πλούσιας ιστορίας της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας.

Από την ιστορική και σπάνια ποικιλία ελιάς Κουτσουρελιά (Πατρινή) προκύπτει το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Castello del Barone.

Ενα gourmet πολυφαινολικό ελαιόλαδο.

Γεωγραφικά οι ελαιώνες  της ιδιαίτερης αυτής ποικιλίας βρίσκονται στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας, μια έκταση που  καλύπτει περίπου 26500 τετρ. χλμ στους πρόποδες του Όρους Ερυμάνθου το οποίο  αποτελεί  προστατευόμενη περιοχή NATURA 2000 και η παραγωγή ακολουθεί το πρωτόκολλο πιστοποίησης βιολογικής καλλιέργειας σύμφωνα με τα πρότυπα που ορίζει η TUV Hellas καθώς  όλες οι καλλιεργητικές και τεχνικές παρεμβάσεις γίνονται με τρόπο που δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον κάτι το οποίο  ισοδυναμεί με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Η πρώιμη συγκομιδή λαμβάνει χώρα από τα μέσα Σεπτεμβρίου και  το αποτέλεσμα του τελικού  παραγόμενου  προϊόντος  είναι ένα μοναδικό αγουρέλαιο όπου το αρωματικό του προφίλ σύμφωνα με το αραχνόγραμμα που μας παρουσίασε το εργαστήριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου Καλαμάτας του πανεπιστήμιου Πελοποννήσου καταδεικνύει μια πολυπλοκότητα  τόσο γευστική όσο και αρωματική.

Η συλλεκτική έκδοση Castello del Barone βραβεύτηκε για ακόμα μια  χρονιά φέτος στις 15 Μαΐου από το Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την υγεία (World olive Center for health) ως ένα υψηλό φαινολικό ελαιόλαδο  (high phenolic evoos) με ευεργετικές προστατευτικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, το οποίο σε συνεργασία με το Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών (Τμήμα Φαρμακογνωσίας) πραγματοποιεί τις αναλύσεις.

Να σημειωθεί μάλιστα  ότι στον φετινό διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι (DubaiOOC 2022) το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Castello del Barone απέσπασε τα χρυσά βραβεία ποιότητας καθώς και συσκευασίας.

Επίσης μεγάλο υπήρξε το ενδιαφέρον του Αραβικού κόσμου κατά την  επίσκεψη της επιχείρησης  Ranis evoo Αναγνωστόπουλος στην διεθνή έκθεση Expo Dubai όσον  αφορά νέες επιχειρηματικές συνεργασίες.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο  Castello del Barone μπορεί να βρει κανείς στο e-shop ranis.com.gr καθώς και στο elennianna.com.

Επίσης στο φυσικό κατάστημα Maison d’ olive στο Κολωνάκι Ξανθίππου 7-9.

Anagnostopoulos N. Spiridon
Founder-agronomist

Olive oil production & standardization
Chalandritsa Achaea , Greece , P.O. Box 25 008
Headquarters: P.O.Box 26 225 Al.Ipsilantou 149 Patras, Greece
Branch Store: P.O.Box 26 500 Dimokratias 72 Ovria, Patras, Greece
t | Headquarters: +30 2610625692
t | Branch Store: +30 2610526320
e: info@ranis.com.gr
www.ranis.com.g

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα

Κατηγορίες

Social