Αγρόκτημα Αμφίκαια | Ένας μικρός ορεινός παράδεισος ανάμεσα στα χωριά Αμφίκλεια και Τιθορέα

Sep 6, 2021 | Αγροτουρισμός

Το αγρόκτημα Αμφίκαια βρίσκεται στους πρόποδες του Παρνασσού, ανάμεσα στα χωριά Αμφίκλεια και Τιθορέα.

Διακόσια στρέμματα γης ορίζουν έναν μικρό παράδεισο που υπακούει στα ανθρώπινα μέτρα.
Τόσο μεγάλο που αξίζει να τον εξερευνήσετε. Τόσο μικρό ώστε να ψηλαφίσετε, σε κάθε γωνιά του, το σφυγμό της φύσης.


Λυγερές αμυγδαλιές, σγουρές αχλαδιές, θάμνοι και περήφανα αγριόδεντρα τον κατοικούν. Φροντισμένοι κήποι τον στολίζουν. Χαριτωμένες βρύσες κουβαλούν δροσιά. Χτιστές πέργκολες προσκαλούν τον ίσκιο. Μεθυστικές οσμές βοτάνων κεντούν τον αέρα.

Κι ο Παρνασσός στο βάθος, πότε λευκός και πότε πράσινος, μετρά το χρόνο και σημαίνει την αλλαγή των εποχών. Εδώ, σεβόμαστε τη γη. Την καλλιεργούμε με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Παράγουμε όσα μπορεί να μας χαρίσει και συντηρούμε αληθινές γεύσεις που κοντεύουν να λησμονηθούν.

Εδώ, προστατεύουμε τη ζωή. Εκτρέφουμε περήφανα θεσσαλικά άλογα και σκυριανά πουλάρια που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν και συντηρούμε κατοικίδια που χαίρονται, ελεύθερα, τη φροντίδα μας.

Εδώ, προσφέρουμε εγκάρδια φιλοξενία σ’ όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πόλη και να θυμηθούν τη μυστική γλώσσα του βουνού.
Ο πρότυπος χώρος αγροτουριστικών δραστηριοτήτων Αμφίκαια δεν είναι ένα τυπικό ξενοδοχείο – είναι μια φιλόξενη αγκαλιά γεμάτη εμπειρίες.


Ένας μικρός ορεινός παράδεισος στα δικά σας μέτρα.

Τοποθεσία | Διαμονή

Το αγρόκτημα Αμφίκαια βρίσκεται στους πρόποδες του Παρνασσού, ανάμεσα στα χωριά Αμφίκλεια και Τιθορέα.

Δεκαέξι παραδοσιακά σπίτια, πετρόχτιστα τα πιο πολλά, είναι τα ιδανικά καταφύγια που ετοιμάσαμε για σας. Ανεξάρτητα, για να χαρίζουν γαλήνη. Κοντινά, το ένα στο άλλο, για να σχηματίζουν μια φιλική γειτονιά. Πανέμορφα, για να συμπληρώνουν το τοπίο.

Οι φωτεινοί εσωτερικοί τους χώροι, δροσεροί το καλοκαίρι και γεμάτοι από τη θαλπωρή που χαρίζει η κεντρική θέρμανση και το τζάκι το χειμώνα, είναι φτιαγμένοι με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, διακοσμημένοι με λιτότητα, φινέτσα και γούστο και εξοπλισμένοι σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, ώστε να μη σας λείψει τίποτα. Οι πέτρινοι τοίχοι του σας υπόσχονται απομόνωση. Τα μεγάλα τους παράθυρα σας φέρνουν μέσα στο τοπίο.

Οι κήποι του αγροκτήματος, τα στεγασμένα κιόσκια και οι κοινόχρηστοι χώροι που τα περιβάλλουν, σας επιτρέπουν να κινηθείτε ελεύθερα, να πάρετε μέρος στις αγροτικές δραστηριότητες – ανάλογα με την εποχή – και να γνωριστείτε με τους γείτονές σας, αν το επιθυμείτε.

 

Δραστηριότητες

Το αγρόκτημα Αμφίκαια είναι ένας χώρος εγκάρδιας φιλοξενίας, είναι όμως κι ένα ολοζώντανο αγρόκτημα, με το πρόγραμμα και τις δουλειές του. Αν το θελήσετε – και είμαστε σίγουροι γι’αυτό – θα πάρετε μια αξέχαστη γεύση της αγροτικής ζωής, συμμετέχοντας, κατά βούληση, στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Μπορείτε, ανάλογα με την εποχή, ν’ ασχοληθείτε με την κηπουρική, το φύτεμα, το βοτάνισμα και το μάζεμα των φρούτων.

Όλος ο χώρος είναι δικός σας. Επειδή όμως όλος δικός σας είναι και ο χρόνος, έχετε όλες τις δυνατότητες για να τον αξιοποιήσετε. Μπορείτε να χαρείτε κάθε λεπτό της διαμονής σας εδώ, κάνοντας πεζοπορία στα μονοπάτια του Παρνασσού, ποδηλασία βουνού ή παίζοντας ποδόσφαιρο στο γήπεδο 5χ5 με φυσικό χορτάρι.

Αν, τέλος, σας αρέσει το καλοκαιρινό κολύμπι, δεν θα το στερηθείτε! Η μεγάλη γούρνα με το κατακάθαρο κρυστάλλινο νερό που έρχεται από τον Παρνασσό και ανακυκλώνεται συνεχώς, θα σας χαρίσει μια ανεπανάληπτη, αναζωογονητική εμπειρία.

Το Ελληνικό Άλογο

Τα ξακουστά θεσσαλικά άλογα κάλπασαν περήφανα μέσα στο χρόνο. Πανέμορφα και επιβλητικά, ερέθισαν τη φαντασία των ανθρώπων και γέννησαν το μύθο των Κενταύρων. Υπομονετικά, δέθηκαν με τους αγρότες και τους υπηρέτησαν πιστά. Γρήγορα σαν αστραπή, γνώρισαν μάχες, άντεξαν πολέμους και σημάδεψαν την ιστορία με τη θρυλική μορφή του Βουκεφάλα. Διέσχισαν, ανίκητα, τους αιώνες, νικήθηκαν όμως τελικά από τον πολιτισμό των μηχανών και από τη βαρβαρότητα των ασυνείδητων που τα οδήγησαν στη σφαγή έτσι που σήμερα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν οριστικά.

Το αγρόκτημα Αμφίκαια είναι μια πραγματική κιβωτός των ελληνικών αλόγων καθώς, από τον καιρό της ίδρυσής του, συμμετέχει στην προσπάθεια για τη διάσωσή τους. Με φροντίδα και αγάπη έχει συγκεντρώσει μερικές θεσσαλικές φοράδες, από τις ελάχιστες καθαρόαιμες της φυλής, καθώς και έναν επιβήτορα από τους τελευταίους που είχαν απομείνει. Μαζί με τα μικρόσωμα πανέμορφα άλογα της φυλής της Σκύρου, τα θεσσαλικά άλογα σχηματίζουν το «ιππικό» του αγροκτήματος που «πολεμά» τώρα για την επιβίωση και τη διαιώνισή του.

Αμφίκλεια 350 02 Φθιώτιδα
Τηλ.: 22340 48860, Κιν.: 6977 596196, Fax: 22340 48885
e-mail: info@amfikaia.gr

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα

Κατηγορίες

Social