Υβριδική εκδήλωση B2B από το έργο LIVINGAGRO

Nov 29, 2021 | Agronews

Υβριδική συνάντηση στις 16-17 Δεκεμβρίου: Παρουσιάσεις 15 λεπτών και συναντήσεις Business 2 Business (B2B) για την παρουσίαση καινοτομιών στους τομείς της ελαιοκομίας γενικά ή των βοσκότοπων σε αγρότες, κτηνοτρόφους, ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, παραγωγούς και εμφιαλωτές ελαιολάδου, διανομείς, ιδιοκτήτες φυτωρίων, τεχνικούς εργαστηρίου, διαχειριστές εδάφους, γεωπόνους, χονδρέμπορους, μέλη συνεταιρισμών, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, παραγωγικούς φορείς, συνεταιρισμούς, αγροτικές επιχειρήσεις που αναζητούν λύσεις για την αντιμετώπιση προκλήσεων που αντιμετωπίζουν. Ο στόχος είναι η ενημέρωση και αλληλεπίδραση μεταξύ των φορέων που παράγουν τις καινοτομίες και αυτών που μπορούν δυνητικά να τις χρησιμοποιήσουν.

Μέρος του προγράμματος LIVINGAGRO ENI CBC Med το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (90%) και Εθνικούς Πόρους (10%), αυτές οι δωρεάν διαδικτυακές παρουσιάσεις και συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά. Έλληνες δημιουργοί καινοτομιών, ερευνητές και επιχειρηματίες\ιδιωτικοί φορείς θα παρουσιάσουν εν συντομία ένα ευρύ φάσμα καινοτομιών που αφορούν τα ακόλουθα θέματα:

  • Επαναχρησιμοποίηση παραδοσιακών πρακτικών διαχείρισης αγροδασολίβαδων
  • Συγκαλλιέργεια και προετοιμασία για την αλλαγή του κλίματος σε ελαιώνες
  • Γεωργία ακριβείας
  • Μηχανήματα ελαιοποίησης και Προσδιορισμός οφέλους για την υγεία
  • Έλεγχος ταυτότητας ελιάς και ελαιόλαδου

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις καινοτομίες είναι διαθέσιμες σε έναν Κατάλογο Καινοτομιών στην ιστοσελίδα του έργου και σύντομα θα ανανεωθεί με πληροφορίες σχετικά με νέες καινοτομίες.

Τις ημέρες της εκδήλωσης, τόσο το διαδικτυακό όσο και το δια ζώσης ακροατήριο θα προσκληθούν να προγραμματίσουν συναντήσεις κατ’ ιδίαν είτε δια ζώσης είτε (one to one) online για να μάθουν περισσότερα από τους δημιουργούς των καινοτομιών κατά τις απογευματινές συνεδρίες. Αυτό θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να κάνουν συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικές με τις δικές τους καταστάσεις και να μάθουν περισσότερα για τις καινοτομίες που τους ενδιαφέρουν περισσότερο.

Ως μέρος των ζωντανών εργαστηρίων του LIVINGAGRO, τέτοιες συνδέσεις μεταξύ των μελών του κοινού και των δημιουργών των καινοτομιών θα επιτρέψουν τη δημιουργία νέων επαφών και την ανταλλαγή πληροφοριών για καινοτόμες ιδέες, μηχανήματα, τεχνικές και υπηρεσίες. Ο στόχος είναι να φέρει κοντά τους δημιουργούς και εκείνους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις καινοτομίες τους, ενθαρρύνοντας αμοιβαία επωφελείς συζητήσεις που θα μπορούσαν να εμπνεύσουν συνεργασίες.

Μια παρόμοια εκδήλωση LIVINGAGRO B2B που έλαβε χώρα διαδικτυακά τον Ιούλιο οδήγησε σε νέες συνεργασίες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα

Κατηγορίες

Social