Συνάντηση εργασίας του ΥφΑΑΤ, Σίμου Κεδίκογλου με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών

Feb 11, 2022 | Agronews

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Γιώργο Λιβανό και τον γ.γ. κ. Δημήτρη Κοτσόργιο συναντήθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο εκπρόσωπος διαχειριστικής Αρχής ΕΠΑλΘ κ. Σταμάτης Καμπόλης, ο Διευθυντής Γραφείου του ΥφΑΑΤ κ. Ανδρέας Θεοφίλου και μέλη της Ένωσης.

Κατά τη συνάντηση, που διεξήχθη σε θετικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του κλάδου, όπως το νομικό πλαίσιο που τον διέπει, την αλιευτική πολιτική καθώς και τις διαδικασίες καταβολής κοινοτικών ενισχύσεων ως αποζημίωση για τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο ΥφΑΑΤ διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι θα προτείνει στους συναρμόδιους οικονομικούς φορείς της κυβέρνησης, την εξέταση και τη δυνατότητα ένταξης των παράκτιων αλιέων που στερούνται στο ωφέλημα της ατέλειας καυσίμου λόγω της κατοχής μικρού μεγέθους σκαφών.

Τέλος, ο κ. Κεδίκογλου υπενθύμισε ότι βρίσκεται στο πλευρό τους και ότι θα συνεχίσει να στηρίζει όλους τους πληγέντες και  πληττόμενους κλάδους του πρωτογενούς τομέα, προκειμένου να συνεχιστεί η παραγωγική διαδικασία.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα

Κατηγορίες

Social