Σπ. Λιβανός : Κλειδί για τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου η αγροδιατροφή

Nov 12, 2021 | Agronews

Τη βεβαιότητα ότι ο κλάδος της αγροδιατροφής μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για τον απαιτούμενο μετασχηματισμό του παραγωγικού μας μοντέλου και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων εξέφρασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός κατά την ομιλία του στην Έκθεση Foodtech – Artoza 2021.

Όπως τόνισε ο ΥπΑΑΤ, προϋπόθεση για τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μας μοντέλου και την προσέλκυση επενδύσεων είναι η επένδυση στις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία, την εκπαίδευση και την κατάρτιση.

«Ο κλάδος των τροφίμων και ποτών αποτελεί έναν από τους κλάδους – πρωταγωνιστές της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για έναν κλάδο δυναμικό, ανερχόμενο και ανταγωνιστικό, με έντονη εξωστρέφεια. Κατέχει σημαντικό μερίδιο στις εξαγωγές και συνιστά τον μεγαλύτερο εργοδότη της ελληνικής μεταποίησης. Στηρίζει καθοριστικά το ελληνικό ΑΕΠ.

H ανθεκτικότητα που επέδειξε ο κλάδος, ακόμα και μέσα στην πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, αποδεικνύει ότι πατάει σε γερές βάσεις και κυρίως ότι διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και αύξησης των εξαγωγών» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λιβανός και πρόσθεσε ότι για τον λόγο αυτό, το ΥΠΑΑΤ θέτει στο επίκεντρο της νέας Εθνικής Στρατηγικής Αγροτικής Ανάπτυξης τα ελληνικά προϊόντα, τρόφιμα και ποτά.

«Στοχεύουμε στην ενίσχυση των αγροδιατροφικών προϊόντων μας, την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της προστιθέμενης αξίας τους. Θέλουμε τα ελληνικά προϊόντα να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη όσο το δυνατόν περισσότερων καταναλωτών και ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά», είπε ο κ. Λιβανός, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως η FOODTECH και η ARTOZA, συμβάλλουν καθοριστικά σε αυτήν την κατεύθυνση, γι αυτό και το ΥΠΑΑΤ τις στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο ΥπΑΑΤ ανέδειξε την ανάγκη σύνδεσης του κλάδου των τροφίμων με τους παραγωγούς και ζήτησε την συνένωση δυνάμεων, μέσα από σύνθεση απόψεων, για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των ευκαιριών στις σύνθετες προκλήσεις της εποχής.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα

Κατηγορίες

Social