Ο Πολιτισμός της Ελιάς: προσυνεδριακή εκδήλωση του “Elia Lesvos Confest 2024” στο Πολεμικό Μουσείο

Mar 29, 2024 | Agronews, Ελαιοτεχνία

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, στις 18.30, στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί η προσυνεδριακή εκδήλωση του “Elia Lesvos Confest 2024”, με ελεύθερη είσοδο και θέμα “Ο Πολιτισμός της Ελιάς’’. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι:
-Νίκος Θωμαΐδης | Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης ΕΚΠΑ: «Η πορεία του Λεσβιακού ελαιόλαδου στον χρόνο: από την παράδοση και τη βιομηχανική κληρονομιά στην τεκμηρίωση της επιστήμης».
-Λουίζα Καραπιδάκη | Υπεύθυνη της Μουσειακής Συλλογής του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών: Παρουσίαση του λευκώματος: «Η Ελιά στη Λέσβο» Δρ. Σοφία Μπαρουτσάκη-Τσιριγώτη | Επίτιμη Πρόξενος Γαλλίας για Λέσβο & Λήμνο: «Ιστορική διαδρομή κοινωνικο-οικονομικών δεσμών Λέσβου-Γαλλίας».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν 3 τετράλεπτα βίντεο του Δημήτρη Ταλιάνη, φωτογράφου και εκδότη, με θέματα: «Η Ελιά στη Λέσβο», «Λιομάζωμα» και «Ελαιώνες». Την εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου, θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νανά Δαρειώτη.

???? Τετάρτη 3 Απριλίου
???? Στις 18.30
???? Στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου
????Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/732117109013228

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα

Κατηγορίες

Social