ΚΕΟΣΟΕ: Ο τομέας του κρασιού θα πρέπει να παρακολουθεί στενά την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας

Dec 3, 2021 | Αμπελοοινικά

Κατά τη διάρκεια ενός διεθνούς συμποσίου για τις ψηφιακές καινοτομίες που μπορούν να αναπτυχθούν στον κλάδο του κρασιού, η τεχνολογία αποθήκευσης πληροφοριών ξεχώρισε ιδιαίτερα για να δώσει νέες δυνατότητες ιχνηλασιμότητας και διαφάνεια από το αμπέλι στη φιάλη.

«Αυτό είναι ένα πρώτο γεγονός και ένα πρώτο βήμα, αλλά όχι το τελευταίο» υπογραμμίζει ο Pau Roca, πιστεύοντας στις δυνατότητες του blockchain (αλυσίδα ψηφιακών συσχετίσεων) για τον κλάδο του κρασιού.

«Σήμερα έχουμε ψηφιακά εργαλεία και επιστήμη δεδομένων που οδηγούν την καινοτόμο εξέλιξη της κοινωνίας μας στη ζωή και την οικονομία μας», ανέφερε ο Pau Roca, γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV) στις 24 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια ενός συμποσίου με θέμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου. «Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι αυτές οι νέες τεχνολογίες μας προσφέρουν απίστευτες ευκαιρίες όσον αφορά τα αναλυτικά εργαλεία και τις προβλέψεις και αυτό θα επιταχύνει όλες τις διαδικασίες», τόνισε ο Ισπανός.

«Ακόμα κι αν δούμε ότι ο τομέας της αμπέλου και του κρασιού είναι μάλλον συντηρητικός, είναι σαφές ότι ζούμε σε έναν κόσμο που καθοδηγείται όλο και περισσότερο από δεδομένα (data). Ο κόσμος του κρασιού και των αμπελιών δεν αποτελεί εξαίρεση», προσθέτει ο Giorgio Delgrosso, ο διευθυντής ψηφιακού μετασχηματισμού του OIV, ο οποίος βασίζεται στην πρώτη έκθεση του διακυβερνητικού οργανισμού που επικεντρώνεται στις ψηφιακές τάσεις που εφαρμόζονται στη βιομηχανία κρασιού. Ανάμεσα στις τρέχουσες τάσεις, «μία από τις τεχνολογίες που θα έχει πιθανώς τις μεγαλύτερες δυνατότητες για τον κλάδο του κρασιού είναι το blockchain» πιστεύει ο Giorgio Delgrosso.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα

Κατηγορίες

Social